sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Rosa is dreaming

I have a Dream
  Pienenä on monta unelmaa, toiset niistä jopa toteutuvatkin. Rosa on saanut uuden mekon ja on siitä iloinen.
Rosa tykkää vaatteiden vaihtamisesta ja poseeraamisesta, niinkuin tytöt yleensä.
 Tässä mekossa on halkio takana helpottamasa pukemista. Nappeina on helmet. Malli on osittain Modasta, omalla muunnoksella. Laitoin nyörit myös hihansuihin. Lopuksi ompelin kapean pitsin helmaan.

Rosa unelma mekossaan

Rosa in love
 Ensi ihastus on mieleen painuva, vaikka se tapahtuisi nuorenakin. Uusi mekko on ensi kertaa päällä ja se tuntuu nyt erityisen ihanalta. Tähän mekkoon voi pukeutua juhlapäivinä.
.
Mekko on neulottu pehmeästä Vauva langasta. Hattu, nilkkaremmikengät ja pienet kukat on Kotiväestä.
 Ompelin virkattujen kukkien keskelle pienet helmet. Jalassa Rosalla on vaaleanpunaiset pitsisukat, ommeltu joustopitsistä. Hatun malli on Modasta.

Juniorilla turkoosi lippis

Huh Hellettä
 Piti avata välillä takki, kun kuvauksessa valot lämmittivät ja tuli hiki. Ei tämä mallina olo niin helppoa ole.
Olisinhan voinut tietysti riisua takin kokonaan, sillä minulla on uusi paitakin haalarin alla. Ja tästä lippiksestä pidän erityisesti.
  Setti neulottu Minni langasta ja valkoinen paita Novita Kotiväestä. Valepalmikko oli hauska ja helppo neuloa, ei tarvitse edes apupuikkoa niinkuin tavallisessa palmikossa.

Moikka moi kaverit

Hello my Friend
 Junior oli taas tohkeissaan saatuaan uudet vaatteet ja päästessään kuvauksiin.
  Oli taas mukava neuloa tätä settiä. Haalarihousut ja takki valepalmikoilla on neulottu Minni akryylilangasta. Takissa on raglan kavennus. Takki on neulottu yhtenä kappaleena kainaloihin asti. Lippis ja töppöset on samasta  Minni langasta. Mallit on omasta päästä.

torstai 5. heinäkuuta 2012

Balettitanssija venyttelee

Ballet Dancer
 Raskas tunti takana, nyt lämmitetään lihaksia. Neuloin Karoliinalle kietaisumallisen takin, joka on helppo riisua sotkematta hiuksia. Hameessa on hieman kellottuva helma ja reikäkuvio. Säärystimet lämmittävät mukavasti sääriä myös tanssin aikana. Hattu on virkattu. Kaikki on tehty ohuesta merseroidusta Puppets Eldorado puuvillalangasta. Numero 2 puikoilla. .

Nalle ja tipu

Alfred and Grazy
 Ystävyys oli heti ilmiselvää, pitihän se kokeilla neuloa yksi puolihullu kiukkuinen lintu. Malli on tehty ilman ohjetta. Linnun lanka on 7-veikkaa, silmänpohjat, nokka, kieli ja kulmakarvat  virkkauslankaa.Silminä napit.
Alfred on neulottu Novita Jivestä, haalari Minni lankaa. Kuono on virkattu ja silminä on helmet.

Pienet neuleet

Baletti
 Harjoitus tekee käsityön harrastajankin iloiseksi. Nämä erikokoiset nuket  ja nallet ovat lähellä sydäntäni ja niiden vaatteita on ihana neuloa nykyisin, kun ne valmistuvat melko nopeasti, vaikka telkkaria katsellessa.
 Olen vuosien aikana neulonut  itselleni paljon erilaisia neuleita, eli villatakkeja, puseroita, hameita ym.  Sukkiakaan ei aina jaksa neuloa, niitä on tullut neulottua elämän aikana useampi pari. Nämä pienet neuleet ovat mukavia suunnitella malleja itse ja kokeilla erilaisia lankoja. Pienet nuket kuten Barbit vaativat tietysti ohuempaa lankaa kuin Baby bornin neuleet.
 Tämä Karoliinan asu on neulottu Puppets Eldorado langasta,( 100% merseroitua puuvillaa.) Numero 2 puikoilla.

 On myös tullut neulottua erilaisia pipoja, lapasia ja kaulahuiveja trendienkin mukaan, yksivärisiä ja kirjoneuleisia. Viime talvena tuli neulottua korvaläpällisiä pipoja itselleni useampikin.

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Otto Ferrarin punaisessa

Otto Garfield in red
 Halataan, jos saan Ferrarin, tosin pitsallehan tässä vain mennään, käyhän se kyyti millä tahansa.
 Nämä neuleet on neulottu 7-veikasta ja on lämpimät talvellakin. Huppu oli pakollinen ja housuissa on nauhakuja sekä hännälle aukko. Housut muodostuvat kolmesta kappaleesta että istuvuus olisi kohdallaan. Etukappale on yksi ja takakappaleessa on yläosa ja alaosa. Oli mukava projekti suunnitella Otto Karviselle vaatteita, kun en nähnyt niille valmiita missään. Kaikki mallit ovat omasta päästä ja mittojen mukaan tehtyjä.

Otto Pink Pantherina

Otto Garfield Pink
 Otolla oli omat vaatteet pesussa, piti lainata siskojen huppari. Tämä ei ole Oton lempivärejä, se on neulottu Novitan Ilona langasta. Raidat samoin, lanka on mukavan tuntuista  neuloa, minusta tavallaan Nallen ja 7-veikan välistä. Housut on ommeltu samettitrikoosta. Olen itse piirtänyt kaikki kaavat karvisen vaatteisiin, ja huomioinut myös hännän housuissa. Otto on tullut meille 1986. Vaatteita hänellä on pilvin pimein.

Otto sinisissä

Otto Garfield Blue
  Pehmona on kiva olla, tämä huppari ja tossut on neulottu Nalle colorista. Kokeilemalla olen saanut neulottua oikean muotoiset tossut aika isoihin tassuihin. Huppareista Otto tykkää erityisesti, vaikka on hänellä   villapaitoja ja takkeja sekä hattuja ja pipojakin useampi. Palmikot ovat myös hänen mieleen.

Otto sporttisena

Otto Garfield Sport
 Otto halusi merkki verkka-asun, ei auttanut muu kuin ommella sellainen, tässä myös tietysti huppu, tähän on myös toiset housut, niistä oli vain kuminauha löystynyt, joten nyt oli laitettava nämä jotta pysyisivät jalassa. Krokotiilimerkki oli tuohon aikaan hyvin suosittu, joten se tuli valituksi. Merkki on otettu miehen sukista. Tähän asuun kuuluu myös hikinauha, jossa on samanlainen merkki, mutta nauhaa ei löytynyt tähän kuvaukseen. Kangas on aitoa verkkapukukangasta ja resorit puuvillaa.

Otto Garfield merikapteeni

Otto Garfield Merikapteeni
  Otto vanha merikarhu, kertoo mielellään tarinoita maailman seitsemältä mereltä, ja puhuu mielellään useilla eri kielillä, joita ei osaa, todellisuudessa Oton merimiesura oli kapteenin pehmoleluna Puumalan lossilla.
Kapteenin hattu on ostettu Kotkan meripäiviltä 1990, siksi se on jo hiukan kellastunut. Vaatteet olen ommellut puuvilla kankaista. Housuissa on edessä muutaman sentin vetoketju ja laskokset edessä. Upslaakit oli pakolliset. Merimieskaulus, epoletit ja ankkurinapit täydentävät asun.

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Riina kesämekossa

Kesämekko
 Kävelyharjoituksia, Riina nukella on pehmeä vartalo ja siksi hän ei pysy itse pystyssä vaan tarvitsee tukea.
Nyt vaatteet on Pieni talo preerialla tyyliin, etenkin myssy röyhelöineen.Tossuissa on samanlaiset pienet virkatut kukat kuin mekossa. Malli on muilta osin omasta päästä, paitsi hatun malli on Modasta, lanka Red heart cotton mix ja Kotiväki puuvilla.
Nämä ovat vähän pienempää kokoa kuin Baby born nuken vaatteet.

Pieni talo preerialla tyttö, Riina

Kesämekko
 Riina on saanut ylleen kesämekon. Tämä on Red heart cotton mixistä neulottu. Valkoiset housut ja koriste virkkaukset sekä myssyn reunus on Kotiväki puuvillasta. Samoin pienet virkatut kukat. Kukkien keskellä pienet punaiset helmet ja takana punaiset kukkanapit helpottamassa pukemista.