lauantai 24. toukokuuta 2014

Nalle Pariisissa

Muistoja Pariisista

Kävellen näkee Pariisia parhaiten. Eiffel-torniin on aina jonoa. Joskus odotus kestää tunnin tai kaksi, ja korkealla maisemia on katsomassa yhtä aikaa läjä turisteja. Tästä on kokemusta ja jos päätät kiivetä portaita kannattaa ottaa eväät mukaan ja tarkistaa sitä ennen oma kunto lääkälillä.

Toisaalta upealla Montmartrella voi pyöriä pikkukahviloissa ja gallerioissa, eläväisessä Bastillessa voi piipahdella vintage-putiikeissa ja pikkubaareissa, ja Saint Martinin kanaalin varrella voi kierrellä tyylikkäissä kirja- ja design-kaupoissa. Trendikkässä Marais’ssa voi puikkelehtia kahviloista second hand -kauppoihin ja pikkupuistoihin, ja Bellevillessä taas nautiskella China Town -fiiliksestä ja halvasta etnisestä ruoasta.

Jos haluaa viettää romanttisen viikonlopun Pariisissa rakkaansa kanssa, kannattaa harkita kalliiden luksushotellien sijaan yöpymistä ihastuttavassa Hôtel Amourissa. Kliseisestä nimestään huolimatta unelmien hotellissa on kaksikymmentä uniikkia huonetta, joista jokaiseen eri taiteilija, kuten Sophie Calle tai Marc Newson, on suunnitellut sisustuksen.

Pariisi on myös täynnä gallerioita, joihin voi pujahtaa sisälle ilmaiseksi. Esimerkiksi Gallerie Perrotin tarjoaa syksyllä Sophie Callen näyttelyn ilmaiseksi Marais’ssa. Lisäksi 50 sentillä saa lehtikioskeista Pariscope-vihkosen, josta voi tsekata Pariisin ilmaisia ja maksullisia tapahtumia ajalla keskiviikosta tiistaihin.

On hyvä muistaa, että Pariisissa voi ihastella vanhaa arkkitehtuuria ja kulttuuria. aivan ilmaiseksi.

Lähde: Ellit ja omat seikkailut

2 kommenttia:

  1. Pariisissa olen käynyt kuvien kautta, on varmaan tutustumisen arvoinen kaupunki, lähtisiköhän Nalle matkaoppaaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän Nalle voisi lähteäkin mukaan, sillä viime kerrasta on jo jokunen tovi vierähtänytkin. Olisi mukava palata Pariisin maisemiin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.