maanantai 12. marraskuuta 2012

Anna Ystävämme

Anna Ystävämme  Kuvassa on minun Anna- sarja: Annan nuoruusvuodet, Anna ystävämme, Annan unelmavuodet, Anna opettajana, Anna omassa kodissaan, Annan perhe, Sateenkaarinotko, Kotikunnaan Rilla.

 Anna ystävämme (Anne of Avonlea) on kanadalaisen kirjailijan L. M. Montgomeryn teos. Alkuteos ilmestyi 1909, Hilja Vesalan suomennos 1920. Teos on toinen kahdeksanosaisesta Anna-sarjasta.

Nuorena sain käsiini ensimmäisenä Anna Ystävämme kirjan ja myöhemmin muut mitä oli saatavana tuohon aikaan. Ne tuli luettua useampaan kertaan, sillä ne ovat mukaansa tempaavia kirjoja Annan elämästä. Ne tuli kuitenkin kadotettua nuoruusvuosien jälkeen muuttojen yhteydessä.
 2000- luvun alkupuolella sain mieheltäni lahjaksi koko sarjan, myös aikaisemmin suomentamattomat kirjat, ja ne tuli luettua uudelleen kronologisessa järjestyksessä ja sama tunnelma oli yhä jäljellä kuin silloin nuorena. Sain myös samalla lahjaksi nuo Runotyttö- kirjat, tarinat Emilyn elämästä ja ne tuli myös luettua uudelleen. Sain viettää monta ihanaa lukuhetkeä ja paeta arjesta nuoruuden päiviin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.