torstai 7. helmikuuta 2013

Junior ja Revox B77 tarkkailua

Junior ja Revox B77

 Avaruushistoria on mielenkiintoista. Tänään minun pitää kuunnella vanhoja nauhoja kuukävelystä, kun vain muistaisi kaiken taas tentissä. Viimeeksi meni meteoriitti ja hesaliitti sekaisin . No nyt ollaan tarkkana ja jatketaan kuuntelua.

Junior ja Revox B77
 Tiesitkö että kuutisen tuntia Apollo 11 -kuulennon laskeutumisen jälkeen astronautti Neil Armstrong astui ulos kuumoduulista ja laski jalkansa Kuun pinnalle. Viitisentoista minuuttia myöhemmin häntä seurasi Buzz Aldrin. Lennon kolmas astronautti Michael Collins seurasi tilannetta radioteitse Kuun kiertoradalla leijuvasta komentomoduulista. He asensivat kameroita ja tieteellisiä laitteita, valokuvasivat ympäristöä ja ottivat näytteitä kuuperästä tulevia geologisia tutkimuksia varten.

Junior ja Revox B77
Kun Armstrong kiipesi alas tikkaita, kuualukseen asennettu tv-kamera kuvasi häntä. Kuvan laatu oli huono, koska kuvaamiseen käytettiin hidaspiirto-tv (Slow-Scan TV, SSTV) -kameraa. Tämä kuva välitettiin 600 miljoonalle televisiokatsojalle. Armstrong huomasi kuun pinnalla kävelemisen helpommaksi kuin simulaattorissa. Hän asensi tv-kameran kuvaamaan kuualusta Nyt alkaa lounastunti päivän toiseksi paras hetki nähdään myöhemmin.

Terveisin Junior Astronauttikoulusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.